lauantai 16. joulukuuta 2017

Perjantai-illan rästihommia

Tuntuu olevan taas vähän tarve kirjata ylös ratsastuspäiväkirjaa.

Perjantain rästitunnilla ratsuna oli Leo. Ei mun lemppari, mutta kivaa vaihtelua. Perusratsastus oli taas teemana, ensin rennosti liikkuva hevonen, jolla hidastettiin kulmiin ja vähän isompaa ravia rennolla kaulalla pitkillä sivuilla. Leo on mulle hankala, sen isot liikkeet saa mut pois tasapainosta ja kun en itse ole tasapainossa, alkaa se heittämään päätään. Tähän auttaisi jos olis riittävän lyhyet ohjat jotta asento ja tasapaino olis paremmin ylläpidettävissä, mutta jotenkin ne tuntuu liukuvan superpitkiksi. Laukat mentiin ympyröillä ja lopuksi tehtiin vielä pari pituushalkaisijaa suoraan ja pohkeenväistöä käynnissä pituushalkaisijalta uralle.

Henkilön Piia Ahokas kuva.
Tallilla tuli hiksa mutta onneksi en ollut ainoa. Tuntiratsun elämä on ranccaa, tässä päivän ratsu Leo suorittaa päänraapimista suorituksen jälkeen.

Leon kanssa myös omat vinoudet korostuu, eikä se itsekään ole suora. Oikean laukan ylläpitäminen oli todella hankalaa, vasen sen sijaan pyöri hyvin. Pohkeenväistö oikealle oli ihan tervanjuontia, kun taas väistöt vasemmalle sujuivat välillä vähän turhankin hyvin, kun Leo painoi menemään lapa edellä.Ei siis ihan putkeen mennyt tämä tunti, mutta ei ihan metsikköönkään. Muutaman todella kivan pätkän sain ratsastettua, ja lopussa sekä käynti että ravi olivatkin jo varsin mukavia :) Varmasti jos menisin sillä useamman tunnin putkeen, pääsisinkin ihan eri tavalla siihen sisälle ja ratsastus helpottuisi paljon, Hyvä duuni tehtiin kyllä molemmat! Vartalonhallintaa kaipaan kyllä vielä ihan valtavasti lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti